Ιστορικά Στοιχεία

Η Ιστορία των Ελικοπτέρων Έρευνας και Διάσωσης, SUPER PUMA, ξεκινάει το Δεκέμβριο του 1999 όταν παραλήφθηκε, στα πλαίσια της 358 Μοίρας, το πρώτο AS-332 C1 Super Puma, το οποίο ακολούθησαν άλλα 3 μέχρι το Απρίλιο του 2000. Τον Ιούνιο του 2003 παραλήφθηκε το πρώτο από τα 6 AS-332 C1 C/SAR. Η παράδοση των υπόλοιπων ολοκληρώθηκε μέχρι την άνοιξη του 2004. Ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της 358 Μ.Ε.Δ. σε προσωπικό και μέσα, ήταν να αποσπαστούν τα Super Puma τον Φεβρουάριο του 2007 και να δημιουργηθεί η καινούρια 384 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης με έδρα την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και επιχειρησιακές βάσεις σε Λήμνο, Χίο, Ρόδο και όπου αλλού απαιτηθεί ανά την Ελληνική και όχι μόνον επικράτεια. Η κύρια αποστολή της Μοίρας είναι η Έρευνα και Διάσωση, όπως καταμαρτυρά και η επωνυμία της άλλωστε, σε ειρήνη και πόλεμο. Δευτερεύουσα αποστολή της είναι οι αεροδιακομιδές, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύκτας ή σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η παροχή εφοδίων σε απομονωμένες περιοχές, μεταφορές, γενικά αποστολές για το κοινό και κοινωνικό συμφέρον καθώς και αποστολές VIP.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ποδαρικό 2011

Ποδαρικό με το ........αριστερό, για την 384 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης για το νέο έτος, αφού την πρωτοχρονιά, το Σάββατο 01/01/2011, ανατέθηκε αεροδιακομιδή στο Α/Ν Ρόδου για μεταφορά ασθενούς από την Αστυπάλαια στη Ρόδο. Το Ε/Π Super Puma με πλήρωμα τους:

Στάθη Ιωάννη (Κυβερνήτης)
Κριτσιμά Νικόλαο (Συγκυβερνήτης)
Κασσίμη Άκη (Μηχανικός)
Σταματογιάννη Σταύρο (Σύνδεσμος Λ.Σ.)
Τριάρχη Χρήστο (Διασώστης Λ.Σ.)
Βάσιο Στυλιανό (Διασώστης Λ.Σ.)
απογειώθηκε από τα Μαριτσά για το Νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί, δυστυχώς, πληροφορήθηκαν την απώλεια του ασθενούς, κι έτσι το Ε/Π επέστρεψε στη βάση του στα Μαριτσά.
Πέραν της ατυχούς έκβασης για τους συγγενείς του ασθενούς, η αποστολή αυτή εκλαμβάνεται ως η πρώτη αποστολή για το 2011.

Ευχόμαστε στο πλήρωμα που έκανε το ποδαρικό αλλά και σε όλους τους συναδέρφους τους στην 384 Μ.Ε.Δ., πάντα σιδεροκέφαλοι και καλές προσγειώσεις.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά - Υγεία σε σας και τις οικογένειές σας και πάντα επιτυχίες σε ότι κάνετε, πάντα με καλές προσγειώσεις..!

    Καλορίζικο και το ιστολόγιο..αναμένουμε ενδιαφέρουσες αναρτήσεις!

    Εδώ θα βρείτε μια ανάρτησή μας που αφορά κυρίως την 384.
    http://drflight.blogspot.com/2010/09/special-thanks-goes-to-358-384-sar-sqns.html

    Και πάλι ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή